Els refugis del Consell de Mallorca pengen el cartell de complet per Setmana Santa, amb una previsió d'ocupació del 98%
Els refugis del Consell de Mallorca pengen el cartell de complet per Setmana Santa, amb una previsió d'ocupació del 98%
(16/04/2025)
- Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports
Són més nombrosos els usuaris nacionals, amb el 56% del total, enfront d'un 44% d’estrangers
Els refugis de muntanya de la xarxa del Consell de Mallorca ja pengen el cartell de complet aquesta Setmana Santa, en esperar-se una ocupació mitjana del 98%, una xifra rècord que representa un increment del 4% respecte al període de Pasqua de l’any passat.
En concret, un total de 1.128 excursionistes s'allotjaran en aquestes instal·lacions, la qual cosa suposa un increment de 39 places ocupades més en comparació amb 2024. La xarxa de refugis que gestiona la institució insular està composta per sis establiments que estan situats en finques públiques de l'illa i ofereixen 230 places.
Les dades d'usuaris per allotjament entre el Dijous Sant, dia 17, i el Dilluns de Pasqua, dia 21, són els següents: Tossals Verds (182), So n'Amer (242), Can Boi (150), Muleta (140), Pont Romà (180) i Galatzó (243).
El vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, ha valorat positivament les bones dades de reserves en els refugis «ja que aquesta opció de vacances acosta els usuaris al nostre paisatge natural de la serra de Tramuntana i els permet conèixer la Ruta de Pedra en Sec, ja que la majoria de clients aprofita l’estada per fer excursions de senderisme».
Precisament durant la primavera, els mesos d'abril i de maig, és una de les èpoques de l'any de major afluència d'excursionistes, mesos en què s'aconsegueixen les màximes d'ocupació, com ha ocorregut en aquestes vacances de Pasqua. Els ponts, com el de la Constitució, també registren pics de pernoctacions que ronden pràcticament el 100% d'ocupació.
Més usuaris espanyols que estrangers en les festes de Pasqua
Per nacionalitats, cal destacar que els espanyols són els usuaris més nombrosos que pernocten en aquests refugis de muntanya, amb un 56% (629 persones) del total de reserves registrades, enfront d'un 44% (499 persones) d'origen estranger.
Alemanys i francesos són les nacionalitats estrangeres més nombroses. Els segueixen els senderistes procedents de Txecoslovàquia, el Regne Unit i Bèlgica.