L’IMAS acull tallers de salut bucodental i nutricional impartits per alumnes d’Odontologia i Nutrició d’ADEMA
(02/12/2025)
- Departament de Benestar Social
El programa arribarà a les més de 3.200 persones majors de 65 anys que són usuàries d’algun dels set centres de promoció de l’autonomia personal del Consell de Mallorca
Promoure el benestar social, físic i emocional i fomentar un envelliment actiu i saludable són els objectius principals del programa de promoció de la salut bucodental i dels hàbits nutricionals adreçat a gent gran, desenvolupat per alumnat dels graus d’Odontologia i de Nutrició Humana i Dietètica de l’Escola Universitària ADEMA, en col·laboració amb l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS). Aquest programa combina formació pràctica per a l’alumnat universitari amb activitats preventives i educatives per a la població major, contribuint en la seva autonomia, benestar i qualitat de vida.
«Aquests tallers posen a l’abast de la gent gran recursos pràctics i adaptats que en milloren el benestar integral; en milloren la qualitat de vida i en fomenten l’autonomia, i, així, contribueixen a un envelliment actiu real, que és la finalitat dels centres de promoció de l’autonomia personal que l’IMAS gestiona a diferents indrets de Mallorca», ha destacat el conseller de Benestar Social i president de l’IMAS, Guillermo Sánchez; qui ha assistit avui a una sessió del taller de dietètica i nutrició, juntament amb el director general d’ADEMA, Carlos López, impartida al Centre de Promoció de l’Autonomia Personal (CPAP) Llar Avinguda Argentina.
Més de 3.200 persones majors de 65 anys usuàries d’alguns dels set CPAP que l’IMAS gestiona a l’illa es poden beneficiar d’aquest programa, que ofereix diferents continguts teòrics i demostracions pràctiques centrades en la prevenció de problemes orals freqüents en aquesta etapa de la vida i en l’alimentació saludable.
En concret, la gent gran del CPAP Llar Avinguda Argentina ha participat avui en activitats que han abordat les bases de la dieta mediterrània, la importància d’una aportació adequada de proteïnes, fibra i micronutrients, i les estratègies per evitar la desnutrició i la pèrdua de massa muscular. Així mateix, l’alumnat d’ADEMA ha guiat dinàmiques destinades a interpretar etiquetes nutricionals, comparar productes i diferenciar aliments frescos dels ultraprocessats. També s’han duit a terme simulacions de compra saludable, on s’han analitzat opcions econòmiques i accessibles per planificar menús setmanals equilibrats. Aquestes activitats han culminat amb l’elaboració conjunta d’un receptari adaptat, que ha recollit propostes culinàries senzilles, variades i adequades a les necessitats dels usuaris.
En aquest sentit, el conseller Guillermo Sánchez, «ha agraït el treball de l’alumnat, ja que no sols han aportat coneixements útils, sinó que també fomenten la socialització, la participació activa i la presa de consciència sobre la pròpia salut, aspectes essencials per reforçar l’autoestima i prevenir situacions d’aïllament o deteriorament funcional«, ha dit.
Per la seva banda, el director general d’ADEMA, Carlos López, ha agraït a l’IMAS i als equips dels López, ha agraït a l'IMAS i als equips dels CPAP's la confiança que han dipositat en els alumnes i docents d'ADEMA per dur a terme aquest aprenentatge que ha enfortit la dimensió comunitària del projecte.
També han assistit a aquesta jornada la directora insular d’Atenció Comunitària i Promoció de l’Autonomia Personal, Catalina Maria Mascaró, i membres de l’equip docent de l’Escola Universitària ADEMA.



